Хвала і поклоніння

 

Прославлення і поклоніння є невід’ємною частиною у відносинах між Богом і людиною. Саме під час поклоніння людина може відкривати своє сердце і виливати свої почуття свою біль свою вдячність Богу. Під час прославлення людина повністю вільна від якоїсь одноманітної форми. Біблія нас від перших сторінок закликає бути вдячними Богу, восхваляти Його за любов до нас, за турботу, за благословіння і за вічне життя.

Хорошим прикладом близьких відносин з Богом є Давид і те як він поклонявся і прославляв Бога. В Псалмі 9:2-3 віршах написані такі слова “Всем сердцем я славлю Тебя, Господь, возвещаю Твои чудеса. Я ликую и радуюсь о Тебе, Твое имя, Вышний, пою”. Не даремно Біблія говорить, що сам Бог назвав Давида людиною по серцю Бога. Адже те як він прославляв Бога було надзвичайним як тоді так і зараз. Також ми можемо спостерігати Давида який зі смиренним серцем приходив до Бога в поклонінні і Богу це подобалось. І Старий і Новий Завіт закликає нас бути справжніми і істиними поклонниками: “Но настанет время и настало уже, когда истинные поклонники будут поклоняться Отцу в духе и истине, ибо таких поклонников Отец ищет Себе. Бог есть Дух, и поклоняющиеся Ему должны поклоняться в духе и истине.” Євангелія від Івана 4:23-24 .

Сьогодні Господь бажає мати відносини з кожною людиною і це можливо також і через поклоніння і прославлення.